Svamphuset var drömboende

När chefredaktören för ett känt inredningsmagasin på skoj gick på visningen för det kända ”svamphuset” söder om Stockholm, fastnade hon direkt. Den annorlunda arkitekturen lockade och hon fann sitt drömboende.

Ett drömboende kan se ut på en mängd olika sätt och det som en person ser som rena drömmen, ser någon annan som en katastrof. Därför är det så roligt att Hemnet sammanställt ett enormt stort antal sökningar på deras sida och sammanställ dessa för att göra det drömhus som passar bäst in på vad hela svenska befolkningen tycker. Huset blev en faluröd funkisvilla men vi tror inte att alla skulle skriva under på att det är deras drömhem. Men som sagt, alla har olika smak och vad som passar vissa, passar inte alla.

Fastnade för svamphusethttp://www.dreamstime.com/-image24341965

Detta blir extra tydligt när man läser en artikel om chefredaktören för ett inredningsmagasin. Hon gick nämligen på visningen för ett riktigt konstigt 70-talshus för skojs skull, och verkligen föll för huset. Hon var bara tvungen att lägga ett bud och nu är det så kallade ”svamphuset” hennes. Varför det kallas för ”svamphuset” är för att huset har en betongsockel som fot, röda fönsterfoder och gråmålad hatt. Huset var del av en plan att bygga en storskalig produktion av hus som klarar av kuperad terräng, men projektet lades ned och detta är det enda svamphus som hann byggas.

Många detaljer är bevarade

Huset var redan på 70-talet känt som ett lustigt hus och det sågs till och med som lite utav en turistattraktion. Man kunde i princip be vilken taxichaufför som helst i Stockholm att åka till svamphuset, och hen skulle veta exakt var det låg. Huset är verkligen så speciellt och det har entré i ”foten” av svampen och sedan finns en spiraltrappa som leder vidare upp till husets två våningar. I och med att huset haft få ägare så finns många av originaldetaljerna kvar, som exempelvis svartmålade fönsterkarmar och en läderklädd ledstång i spiraltrappan.