Därför ska du boka hotellrum direkt av hotellet

Det finns många fördelar med att boka hotellrum direkt på hotellets egen hemsida istället för hos en bokningssajt. Du får ta del av bättre erbjudanden, exempelvis sen utcheckning. Trots att du får bättre service är priserna ofta desamma som om du bokat via en bokningssajt.

Idag är det mycket enkelt och smidigt att boka hotellrum på nätet. Bokningssajter gör det enkelt att jämföra olika hotell och det är möjligt att boka via sajterna. Det kan verka smidigt, men risken är att du går miste om många fina erbjudanden. Här kan du läsa mer om varför du alltid bör boka hotellrum direkt av hotellet.

Bättre erbjudanden

Breakfast,In,Bed,,Cozy,Hotel,Room.,ConceptNär du bokar rum på hotellets egna hemsida är det stor chans att du kan ta del av erbjudanden. Genom att boka hotell på Elite.se kan du bli medlem i Elite Hotel Rewards och få bonuspoäng direkt. Elite är ett exempel på en hotellkedja som visar att de uppskattar gästernas lojalitet. När du bokar direkt på deras hemsida kan du räkna med bonuspoäng. De erbjuder olika medlemsnivåer och ju oftare du bor på ett Elite-hotell desto bättre erbjudanden och förmåner kan du ta del av. Exempel på erbjudanden inkluderar:

  • Restaurangcheckar
  • Sen utcheckning
  • Uppgradering vid ankomst
  • Medlemsrabatt

Samma pris, men bättre förmåner

Priset hos bokningssajterna skiljer sig oftast inte från priset på hotellets egna hemsida, men det är bra att veta att bokningssajterna tar en kommission. Det innebär att du som gäst inte märker av någon prisförändring, men hotellet måste betala en viss procent varje gång bokningen sker via en sådan sajt. Därför är det många hotell som gärna erbjuder sina gäster exklusiva erbjudanden när bokningen sker direkt via hotellet sajt. Med andra ord bör du som gäst inte gå miste om denna möjlighet. Dessutom har det kommit fram i granskningar att bokningssajterna använder utpressningsmetoder och styr över sökresultatet. Bland annat tvingar sajterna de listade hotellen att skriva på en prisparitetsklausul som hindrar dem från att erbjuda ett lägre pris på deras egna sida. Det finns dock inget som hindrar dem från att erbjuda bättre förmåner.

Bättre service

Det är inte ovanligt att få bättre service som tack för att du bokar direkt hos hotellet. Framför allt i kölvattnet av coronakrisen är många hotell mycket måna om gästerna. Testa själv så får du se nästa gång du ska bo på hotell!