Boende i Stockholm

Stockholm har mängder av populära hotell och vilket man ska välja beror helt på vad man föredrar för typ av hotell och vilken budget man har. Det är också bra att ha koll på kartan – Stockholm är byggt både på fastland och på 14 öar.

Det finns flera bra hotell i Stockholm och många har funnits med länge, så länge att de idag är högt uppskattade klassiker. Det finns också flera unika hotell, med egen personlig prägel, som seglat upp som nya favoriter. Tänk igenom kriterierna innan bokning – kanske kan nedanstående rubriker hjälpa:

  • Klassiskt eller modernt
  • Mitt i stan eller naturnära
  • Med eller utan frukost
  • Prisbelönt restaurang eller alla måltider på stan
  • Trendigt eller avslappnat
  • Söderhippt eller Östermalmselegant

Boka en klassiker

En älskad hotellklassiker är femstjärniga Grand Hôtel, beläget mitt emot Kungliga slottet och inom nära gångavstånd till shopping, bra restauranger, skärgårdsbåtar och allt annat som sätter krydda på Stockholmsvistelsen. Fina hotellrum och sviter, klassiska och nyskapande restauranger och ett lyxigt spa.

First Hotel Reisen har ett utmärkt läge i Gamla stan och är mycket uppskattat för sitt läge med både havsutsikt och sevärdheter runt hörnet. Här tas du tillbaka till en svunnen tid och njuter av god mat, rustika rum och en mysig spaavdelning.

Välj en nyhet

Bank Hotel öppnade under första halvan av 2018 och är beläget mitt i city, nära restauranger, shopping och sevärdheter. Mycket uppskattat för sin trendiga stil och sin bar, belägen på översta våningen med en fantastisk utsikt.

Ellery Beach House är beläget på Lidingö, runt 20 minuter från Stockholms innerstad och har i viss mån hämtat sin inspiration från ”Mad men”. Omedelbar succé för såväl besökare som stockholmare med sin sköna loungestämning, tre uppvärmda utomhuspooler, två restauranger, tre barer, samt Coco Beach Club med padelbanor, boulebanor och pooler. Hotellet öppnade 2020.

Följ trenden

NOFO Hotel är beläget på Södermalm, ön där du får vara sig själv. Här möter du en avslappnad, internationell och levande atmosfär med unika rum och vinbar.

Miss Clara Hotell är beläget i en gammal flickskola mitt i city. Här möts du av en miljö som andas såväl art nouveau som modern skandinavisk design och du sover gott i ombonade, trendiga rum. Hotellets restaurang har blivit omåttligt populär bland stockholmarna och bjuder in till frukost, brunch och middag.