Drömboendet är en faluröd kub

Den faluröda kuben på 120 kvadratmeter är drömboendet om man ska utgå från Hemnets undersökning där de utgått från 200 miljoner klick på 86 000 bostäder.

3707650-rod-trapanel-med-fargslappFör många är drömboendet en bostad med spabad från Badspecialisten och med öppen braskamin samt ett kök med alla de senaste vitvarorna från Smeg. Ja, det kan man lätt ordna i nästan varje bostadsrätt. Kanske inte ett spabad utan den lyxen får man endast unna sig om man bor i hus eller radhus med en tacksam tomt. Men, förutom alla dessa tillbehör som sätter pricken över i:et på våra hem så har nu Hemnet sammanställt en uträkning på det hem som vi svenskar anser  vara drömboendet. Detta utefter en analys av 200 miljoner klick på nästan 100 tusen objekt.

Hemnet bygger drömboendet

Vad som nu kommer att hända är att Hemnet kommer bygga en, tillsammans med en arkitektbyrå, tolkning av boendet som flest svenskar vill bo i. Hur resultatet kommer att bli är en korsning mellan den klassiska faluröda charmen tillsammans med den minimalistiska funkisstilen. Självklart finns det många som inte alls håller med om detta hus, medan andra är lyriska. Vad som är roligt är att det är lite spännande att se vad man får fram om man lägger ihop data från en omfattande mängd sökningar. Resultatet blir en bostad med fyra rum på 120 kvadrar och som kostar 2,8 miljoner kronor. Så, när man talar om drömbostad är det inte i dröm som i ouppnåelig  dröm utan i en realistisk dröm om hur man verklige vill bo, vilket faktiskt gör denna undersökning så vacker då det är drömmas som man vet att många kommer kunna genomföra. Att sedan få se det riktiga huset kommer bli otroligt roligt.

Innan man ska ge sig i kast med att köpa bostad är det mycket man ska tänka på och se till att man har klart. Detta då ens boende är ett av de största affärer och beslut man gör i sitt liv. Då bostadspriserna fortfarande stiger gör man nog bäst i att vänta lite med sitt köp, kanske kan man under tider unna sig besök i inredningsbutiker för att leta inspiration till interiören?