Hotell i Dorotea

Dorotea har kommit att bli ett mycket populärt resmål att besöka. Allt fler svenskar vågar ge Sverige en ärlig chans och väljer därför att spendera sin semester i Sverige. Då många verkar ha glömt hur vackert Sverige verkligen är, så är det ännu mer spännande att vi kan uppskatta vårt eget lands vackra natur.

Bland alla svenska turistmål så verkar helt klart Dorotea ha blivit ett av de populäraste. Dorotea, som är en liten tätort i Lappland, till hör det sydsamiska området och erbjuder en fantastisk naturupplevelse. Där finns även en hel del trevliga hotell, som är både välutrustade och har en lika bra standard som hotellen i storstäderna.

Men en resa till Dorotea behöver inte bara innebära vandringar och naturupplevelser. Då det finns bra hotell, har chans till både avkoppling på Spa och goda matupplevelser. Har man tur så kanske man till och med kan få uppleva det samiska livet och hälsa på samiska invånare och se hur deras kultur fungerar.

För övrigt så har Dorotea hela elva stycken naturreservat. Varav två av dessa, Blaikfjället och Gitsfjället delas med Vilhelmina. Dessa reservat är något alldeles speciellt och det är någonting man inte får missa om man är i krokarna. Det är stora reservat med stora kallfjäll och fjällliknande skogar. En naturupplevelse man inte får gå miste om. Man kan slutligen säga att Dorotea definitivt är värt ett besök.